cadcamsoftstore
Moderator
Turkey
7 İleti |
İletim - 08/12/2005 : 10:47:26
UG programini calistirmak uzere oldukca yuksek kapasitede bir PC kullaniyorsunuz fakat buyuk parca yada montaj dosyalarini acarken veya kullanim esnasinda "Out of Memory in Storage Manager" gibi bir hafiza problemi mesaji alirsaniz sucu bilgisayarinizda aramayin.Burda asil neden Isletim Sisteminizdeki adreslenebilir hafiza limiti olabilir. Bu limit HP-Unix isletim sisteminde 2.8 GB Win2000 'de ise 2GB dir. Yani ayni dosyayi , fiziksel hafizalari ayni olan iki bilgisayardan Unix isletim sistemli olanda acabildiginiz halde Win2000 li olaninda acamayabilirsiniz. Hafizayi optimum kullanabilmek icin asagidaki islemler uygulanabilir. - Kullanilan her UG komutu bir UNDO hafiza alani acar. Bu alani icinde bulundugunuz Module tekrar girerek sifirlayabilirsiniz. Ornegin Modeling modulundeyseniz : Applications -> Modeling
- NX2 de hazirlanmis bir montaj parcasini NX3 deki bir montaj dosyasina dogrudan eklemek hafizada gereginden fazla yer acar; dogru islem montaj elemani dosyasini NX3 de acarak kaydetmek ve bunu daha sonra NX3 montaj dosyasina eklemektir
- Acilan ve kullanilan her program (Outlook, Word,Excel) adreslenebilir hafizada yer isgal ederek 2 GB limitinizi doldurur. Bunlar , buyuk UG dosyalari ile beraber acilmamalidirlar. Bazen bu tur programlari kapatmak da ise yaramayabilir; cunku hafizaya yerlesik (memory resident) programlari adreslenebilir hafizadan cikarmanin tek yolu bilgisayari kapatip yeniden acmaktir. UG nin kendisi bile hicbir dosya acmadiginiz bir durumda adreslenebilir hafizanin 100 MB ini isgal eder ve genel anlamda acilan her 50MB lik bir UG dosyasinin hafizada isgal ettigi yer 100MB dir.
|